Historia

Porin Veneilijät Ry Historia

Saunatalkoot

Saunatalkoot

Tammikuussa vuonna 1981 ilmestyi porilaisten työpaikkojen ilmoitustauluille ilmoitus joka kutsui Sinua tulemaan 27.1.1981 klo 18.30 silloisen STS:pankin kerhohuoneelle perustamaan Poriin omaa TUL:n alaista veneilyseuraa. Kutsun oli järjestänyt silloinen TUL:n Satakunnan piirin toimitsija Aatos Olkkonen. Paikalle oli saapunut runsaasti veneilyn harrastajia ja ehkä muutama muuten utelias. Ratkaisevana tekijänä seuran perustamiselle oli myös raumalaisten (RTV:n) osuus, heiltä tuli vahva alkupotku ja tietoisku seuran perustamiseen, kiitos siitä heille. Seuran perustaminen lyötiin lukkoon ja valittiin seuran nimeksi monien ehdotuksien joukosta PORIN VENEILIJÄT. Hyvänä kakkosena oli ehdotus Porin Paattiseura. Nimen ratkettua valittiin uudelle seuralle puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja muut toimihenkilöt. Heti alkoi kiivas saaritukikohdan metsästys, joka tuottikin nopeasti tulosta ja saimmekin Ahlaisten saaristosta Hirvikarin eteläisestä niemestä,Huhtakarista vuokrattua osan käyttöömme, myöhemmin koko Huhtakarin.

Nyt vuosia perustamisen jälkeen

Vuosia myöhemmin

Saari on muuttunut paljon. Laiturit kolmella puolella saarta, vanha sauna on purettu ja uusi komea sauna länsirannalla. ”Mutteri”-paviljonki, keittiörakennus, puusee, varastorakennus, lentopallokenttä, kalalaituri ym. ym.

Porin Veneilijät Ry © 2015

 

VENEMESSUMATKA HELSINKIIN LAUANTAINA 15.2.2020 HUOM! Ilmoittautuminen viimeistään 7.2.2020

Lähtö klo 06.30 Pihlavasta, josta vanhaa tuttua reittiä keskustaan, vanhalle linja-autoasemalle klo 7.00.
Venemessujen sijaan messukeskuksesta pääsee raitiovaunulla tai junalla ostoksille tai tutustumaan haluamiinsa kohteisiin Helsingissä. 
Matkan hinta 30,00 € / hlö sis. messulipun tai ostosmatka 20,00 € / hlö.
Lähde mukaan viettämään mukavaa päivää, ja pyydä ystäväsikin mukaan. Paluumatkalla perinteisesti arpajaiset, palkintoja tarvittaisiin kovasti ?
Ilmoittautumiset keskiviikkoon 7.2.2020 mennessä.
Mika Heinonen 0400 594 311